5 redenen om meer losse thee te drinken

Hoeveel losse thee drink jij? Is dat dagelijks meerdere koppen of is dat enkele keren per week? 

Thee drinken kan echt heel lekker en erg gezellig zijn, maar buiten dat losse thee heel lekker is, heeft het ook nog eens heel veel voordelen. Voor je gezondheid, voor je lichaam, voor jou als persoon. Van deze voordelen benoem ik er in deze blog 5, zodat jij nog meer thee gaat drinken! Of juist je theeverslaving goed kunt praten 😉

1.Meer losse thee drinken zorgt voor voldoende vocht

Het is vast heel herkenbaar voor je, dat het een behoorlijke uitdaging kan zijn om voldoende vocht binnen te krijgen op een dag. Ben je net lekker bezig en voel je een vervelende hoofdpijn opkomen of je energiepijl daalt gestaag. Beide kan komen omdat je te weinig vocht binnen hebt gekregen.

Sommige mensen vinden water nou eenmaal niet echt lekker van smaak en nemen dan ook niet snel een glas. Daarom kan losse thee een goede optie zijn! Maak een lekkere losse thee in een mooie theekan en zet die bij je neer. De gemiddelde kan is gemiddeld 1 liter. En als je dan eens afwisselt met smaak drink je met gemak 1,5 liter vocht weg op een dag.  Of je zet een leuk potje voor 1 persoon bij je neer, kun je afwisselen met smaak 😀

2. Genoeg losse thee drinken is goed voor de lijn!

Een verrassend voordeel van meer losse thee drinken is dat het je ondersteunt in het afvallen. Door thee te drinken in plaats van sapjes en frisdrank krijg je natuurlijk op een dag al veel minder suiker binnen. Maar dat is niet het enige voordeel! In thee zit namelijk Catechine, dit is een stofje, een antioxidant, wat er voor zorgt dat jouw spijsvertering zo gaat werken dat vet minder door je lichaam wordt opgenomen. Deze stof zorgt ook ervoor dat de enzymen die voor de vetverbranding zorgen harder gaan werken. 

3. Veel mogelijkheden

Je maakt je favoriete thee vaak zoals het standaard is, je kookt het water, laat de losse thee trekken en geniet vervolgens van het warme drankje. Maar heb je er wel eens aan gedacht om van je favoriete smaak losse thee je eigen ijsthee te maken? Heel simpel, je maakt je thee klaar zoals gewend. Ondertussen vul je je glas vol met ijsklontjes. Als je thee goed is getrokken, doe dit wat langer dan je normaal zou doen, giet je het op je ijsblokjes! En genieten maar! Gezonder dan uit een pak en aangepast aan wat jij lekker vindt!

Ben je een smaak zat? Maak je je andere favoriete smaak klaar! Met losse thee zit je niet vast aan één smaak, heb je een kopje gezet en wil je daarna een andere smaak? Dan hoef je geen heel pak of fles weg te gooien, nee hoor je pakt weer een andere lekkere losse thee en geniet van weer een andere smaak! En voeg bijvoorbeeld aan je favoriete smaak eens een schijfje citroen of een paar stukjes zoethout toe, of een andere lekkere toevoeging! Hoe lekker en leuk! Losse thee is nooit saai!

 

losse thee drinken vrouw

4. Het boost je immuunsysteem!

Sowieso is genoeg vocht binnenkrijgen goed voor de afvoer van afvalstoffen! En hoe minder je die hebt, hoe fitter je je voelt. Maar thee staat bol van allerlei antioxydanten, vitaminen en mineralen. Dit zijn allemaal stofjes die je lichaam nodig heeft om je immuunsysteem gezond te houden. Een natuurlijk pro-actief medicijn dus! We zitten er allemaal niet op te wachten om ziek te worden toch, dus die kopjes thee drink je nu met nog meer plezier!

Ik hoop dat je nu nog meer gaat genieten van je kop losse thee! En wil je eens wat nieuws proberen om af te wisselen, wellicht is het proeferijtje dan super leuk om eens te proberen

5. Tijd voor jezelf

Ken je dat, door gaan en doorgaan, druk druk druk en voor iedereen bezig?

Even een moment voor jezelf neem je niet snel. Met een kopje heerlijke losse thee gaat dit veel makkelijker. Als je losse thee gaat zetten moet je sowieso al stoppen met alles waar je mee bezig bent! Dus je bent al even uit de hectiek gestapt. Dit maakt het al makkelijk om nadat je thee klaar is, even een klein moment voor jezelf te pakken. Probeer het eens, drink je eerstvolgende kopje eens zonder dat je iets aan het doen bent maar gewoon even rustig zit! Pak hiervoor je allerlekkerste smaak losse thee en geniet! Heel simpel en eenvoudig maar best effectief in deze drukke tijd waar op een andere manier veel van ons verwacht wordt.

Geef een reactie!

Adres
Ingrid’s heerlijke thee en koffie
Burg. Bosch Bruiststraat 1
7711JA Nieuwleusen
06-34634301
info@heerlijkethee.nl

KVK: 60311037 | BTW: NL001415350B60 | 

 Retourneren/herroepingsrecht | Klachtenregeling

Alle op de site genoemde prijzen zijn incl. BTW en excl. event. verzendkosten.

Webwinkel Keurmerk
De waardering van heerlijkethee.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 22 reviews.
Chat openen!
1
👋🏻 Vragen?
Hoi! 👋🏻

Als ik iets voor je kan doen, kun je me hier gelijk je vraag stellen :-)