Wat is nou eigenlijk biologische losse thee

biologische Losse thee kopen, koffiebonen bestellen, thee bestellen, verse thee, koffiebonen bezorgen

Denk je aan verse thee, dan denk je aan theeblaadjes, natuur, gezond en dus zal het wel biologisch zijn.

Helaas is dat dus niet altijd waar! Hoe vreemd dit ook klinkt, jouw voorraad losse thee hoeft echt niet biologisch te zijn.

Wanneer kun je dan wel spreken over biologische losse thee? Je leest het in deze blog. 

Het verschil zit het hem in het verbouwen van de theeplanten. Voor biologische thee geldt dat deze  door de thee boeren wordt verbouwd zonder dat zij bij het verbouwen gebruik maken van chemische bestrijdingsmiddelen of bijvoorbeeld kunstmest. Biologische thee boeren kiezen bij het verbouwen voor natuurlijke bestrijdingsmiddelen en bijvoorbeeld mest van planten of dieren van hun boerderij.  Dit is natuurlijk veel beter voor de bodem van de theeplantages en hiermee wordt bijgedragen aan het voorkomen van milieuvervuiling. Omdat deze manier van verbouwen niet echt een vanzelfsprekendheid is en dit dus extra veel van de theeboeren vraagt, wordt het predicaat biologisch ook gezien als een stuk waardering naar deze producerende thee boeren toe. 

De vraag naar biologische producten wordt steeds groter, dit past precies in de huidige tijd, waarin het belang van de inhoud van het product en het belang van verantwoord ondernemen steeds groter wordt. Mensen worden hier ook steeds kritischer op en willen met grotere mate, het beste doen voor het milieu en alles wat daarmee te maken heeft. 

Niet alleen de vraag naar maar ook de productie van biologische producten is in Nederland de laatste jaren enorm toegenomen. Maar is alle biologische thee wel altijd echt biologisch?

In Nederland is hier strenge controle op, door stichting SKAL

Alleen met het certificaat van SKAL mag het biologisch keurmerk gebruikt worden. Stichting SKAL is dé stichting in Nederland die verantwoordelijk is voor het certificeren van biologische producten in Nederland.  De stichting voert inspecties uit en houdt controle op de bedrijven die het SKAL certificaat hebben ontvangen. Het doel is om blijvend te garanderen dat deze bedrijven die het SKAL certificaat hebben ontvangen,  zich aan de regels houden en blijven houden. Een Skal certificaat is een certificaat waar elk bedrijf die  biologische producten produceert en verwerkt, maar ook verpakt, importeert, verhandelt of opslaat, over moet beschikken. 

biologische Losse thee kopen, koffiebonen bestellen, thee bestellen, verse thee, koffiebonen bezorgen

Biologische losse thee; kleurrijker, geuriger en smaakvoller

 

Al bij het openen van je zakje biologische losse thee ga je het verschil ervaren, de kleur is veel intenser, de geur echt zoveel puurder en de smaak is veel echter, zachter en natuurlijker. Niet-biologische thee is vaak duidelijk donkerder van kleur. 

Omdat de productie van biologische thee intensiever is ligt deze lager dan de niet-biologische thee.  Door het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen groeien planten langzamer. Om toch aan de enorme wereldwijde vraag naar thee te kunnen voldoen, wordt er dus ook met kunstmatige bestrijdingsmiddelen geteeld. 

De prijs van biologische thee ligt vaak ook hoger dan de bij niet biologische thee. Dit komt uiteraard mede voort uit het langere verwerkingsproces dan bij de niet biologische thee. 

Gezonde en verantwoorde keuze

 

Bij het kiezen voor biologische thee maak je een gezonde en verantwoorde keuze. Het is een goede keuze. Voor jezelf maar ook voor de theeboer en het natuurgebied waar de thee verbouwd wordt.  Het is dus veel meer dan alleen maar een keuze vanuit je ideaal, je draagt echt bij aan de wereld! De theeboeren zijn je dankbaar.

Ga jij voor de snelle en dus goedekoper geproduceerde thee of ga je voor (h) eerlijk en is  het soms heel even wachten op je favoriete thee het waard om toch 100% biologische thee te drinken?

Geef een reactie!

Adres
Ingrid’s heerlijke thee en koffie
Burg. Bosch Bruiststraat 1
7711JA Nieuwleusen
06-34634301
info@heerlijkethee.nl

KVK: 60311037 | BTW: NL001415350B60 | 

 Retourneren/herroepingsrecht | Klachtenregeling

Alle op de site genoemde prijzen zijn incl. BTW en excl. event. verzendkosten.

Webwinkel Keurmerk
De waardering van heerlijkethee.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 22 reviews.
Chat openen!
1
👋🏻 Vragen?
Hoi! 👋🏻

Als ik iets voor je kan doen, kun je me hier gelijk je vraag stellen :-)