V.a 75,- gratis verzending  * Gratis proefzakje bij elke bestelling  *  di t/m za Voor 14.00 besteld, zelfde werkdag verzonden!  * Persoonlijk advies 

Het Heerlijke Theehoekje

Blogs

Blij klanten

  Heerlijke -losse- thee met liefde verpakt, snel verzonden. En vooral met aandacht voor je wensen en tips om nog meer te genieten van de thee. Voor elk moment wel thee te vinden, ook super leuk om te geven!

  Maroeska Ellen

   Heerlijke soorten thee, en een ruim assortiment! Ik had ze ook super snel in huis, wat fijn!

   Stephen

    Een prachtig bedrijf met veel liefde voor de producten. De producten zijn van hoge kwaliteit en alles wordt met veel zorg & aandacht ingepakt en verstuurd. Elke bestelling is een feestje!

    Vanessa Paeshuyse

    Volg je ons al?

    Eerlijke & pure thee

    Eerste bestelling?

    15%

    Korting!

    * Na je eerste bestelling ontvang je een coupon voor 15% korting.

    De geschiedenis van thee

    De geschiedenis van thee - losse thee - losse thee kopen - thee drinken -gezonde thee - theekruiden - theetijd - blends by ingrid

    Thee is een van de meest populaire drankjes ter wereld en wordt al eeuwenlang gedronken. Thee werd oorspronkelijk niet gedronken als een alledaagse drank, maar als medicijn. In deze blog ga ik dieper in op de geschiedenis van thee en hoe het zich heeft ontwikkeld tot de populaire drank die we vandaag kennen.

    De oorsprong van thee

    De oorsprong van thee ligt in China. Daar werd het al meer dan 5000 jaar verbouwd. Volgens een eeuwenoude legende ontdekte keizer Shen Nung in 2737 v.Chr. thee toen hij onder een theeboom zat te rusten en wat blaadjes in zijn water liet vallen. Hij ontdekte dat het water een aangename smaak had gekregen en zo werd de eerste kop thee geboren.

    De eerste toepassingen van thee

    Heel vroeger werd thee voornamelijk gebruikt als medicijn. De geneeskrachtige eigenschappen van thee waren al lang bekend in China en het werd gebruikt om hoofdpijn, vermoeidheid en andere kwalen te behandelen. Later werd losse thee ook gebruikt als een middel om de geest te te openen en te mediteren.

    Verspreiding van thee

    Tijdens de Tang-dynastie (618-907 na Christus) werd thee geïntroduceerd in Japan en Korea, waar het ook werd gebruikt als medicijn en later als het nu bekende drankje. In de 16e eeuw introduceerden de Portugezen thee in Europa en in de 17e eeuw was thee een populaire drank in Engeland en andere Europese landen.

    Thee en de Britse kolonies

    Thee werd vooral populair in de Britse kolonies, met name in India, waar de Britten begonnen met de grootschalige productie van thee voor de export. In de 19e eeuw begon de Amerikaanse thee-industrie op te komen en in de 20e eeuw werd thee een populaire drank over de hele wereld.

    Thee in verschillende culturen

    Thee heeft zich in de loop van de tijd ontwikkeld tot een populaire drank in verschillende culturen. In Japan wordt thee bijvoorbeeld nog steeds gebruikt als onderdeel van de Japanse theeceremonie, een ritueel dat de essentie van eenvoud benadrukt en de banden tussen mensen versterkt. En ik geloof dat thee nog steeds die werking heeft.  In China wordt thee nog steeds beschouwd als een medicinale drank en wordt het vaak gebruikt als onderdeel van traditionele Chinese geneeskunde. Hoe mooi, dat de kracht van thee daar nog zo wordt toegepast, ik ben er van overtuigd dat wij die kracht ook meer mogen gaan omarmen. 

    Thee is een drank die al duizenden jaren wordt gedronken en die in de loop van de tijd is uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van veel verschillende culturen. Van medicijn tot alledaagse drank, thee heeft een lange en rijke geschiedenis die het ontdekken waard is. Probeer ook eens een kopje thee uit een ander land, en ontdek de verschillen in smaak en traditie.

    Zou jij thee willen inzetten als ondersteuning bij bepaalde klachten?

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Delen via:
    Winkelwagen
    Scroll naar boven