Hoe bewaar ik losse thee?

Om de kwaliteit van losse thee zo lang mogelijk te borgen is het belangrijk dat de thee op de juiste manier wordt bewaard.
Thee is een gevoelig en kwetsbaar product en daardoor erg gevoel voor geur, licht en warmte/koude.
Daarom is het van belang de thee niet te bewaren naast andere geurige producten of bv in het kastje van je afzuigkap. Daar is het juist erg vochtig en dat vind je losse thee niet echt geweldig.

Ook vindt thee licht niet erg prettig, de thee verkleurd hier door en verliest dan een groot deel van zijn fijne smaak.

Vooral bij kruidenthee is het van belang dat deze goed beschermt wordt tegen warmte, dit kan namelijk zorgen dat de werking van de kruiden verminderen.

Het beste kun je een mooie pot/blik aanschaffen welke luchtdicht afgesloten kan worden. Bewaar deze pot gewoon in je keukenkastje.

Op deze manier blijft je thee zeker een klein jaar goed.

Natuurlijk staat het super leuk en gezellig in je keuken, die glazen potjes met allemaal verschillende soorten thee. En dat vind ik ook hoor!
Wat je kunt doen als je dit graag in jouw keuken wilt, is dat je een grotere pot hebt voor de voorraad en dat je kleine glazen potjes vult met losse thee voor dagelijks gebruik. Je weet dan dat die thee niet lang blootgesteld wordt aan licht, warmte en wat meer. En het staat toch erg gezellig! En je blijft lang genieten van de kwalitiet van je losse thee!

Sommige mensen adviseren om de thee te bewaren in de verpakking waarin je het hebt aangeschaft. Ik ben daar geen voorstander van, aangezien ik natuurlijk niet weet welke verpakking jouw losse thee omvat maar ook wordt de verpakking na verloop van tijd minder. Minder steving, minder lucht en licht afstotend en zal het dus een negatieve invloed hebben op jouw losse thee!

De waardering van heerlijkethee.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 22 reviews.
Chat openen!
1
👋🏻 Vragen?
Hoi! 👋🏻

Als ik iets voor je kan doen, kun je me hier gelijk je vraag stellen :-)