V.a 45,- gratis verzending    Gratis proefzakje bij elke bestelling    Voor 14.00 besteld, zelfde werkdag verzonden!   Persoonlijk advies 

Blogs

Blij klanten

  Heerlijke -losse- thee met liefde verpakt, snel verzonden. En vooral met aandacht voor je wensen en tips om nog meer te genieten van de thee. Voor elk moment wel thee te vinden, ook super leuk om te geven!

  Maroeska Ellen

   Heerlijke soorten thee, en een ruim assortiment! Ik had ze ook super snel in huis, wat fijn!

   Stephen

    Een prachtig bedrijf met veel liefde voor de producten. De producten zijn van hoge kwaliteit en alles wordt met veel zorg & aandacht ingepakt en verstuurd. Elke bestelling is een feestje!

    Vanessa Paeshuyse

    Volg je ons al?

    Eerlijke & pure thee

    Eerste bestelling?

    15%

    Korting!

    * Na je eerste bestelling ontvang je een coupon voor 15% korting.

    Losse thee zetten, hoe doen we het goed?

    Losse thee is er in ontzettend veel soorten en smaken! Voor elk moment van de dag en voor elke smaakpapil is er wel een losse thee te verkijgen.

    En zoveel soorten vraagt ook om een zetwijze die bij het soort past.

    Er is niet 1 zetwijze die voor alle soorten losse thee werkt.

    In deze blog leg ik je per thee soort uit hoe je het lekkerste kopje thee krijgt.

    Losse thee zetten & water; super belangrijk voor een goede thee

    Het water is een belangrijk onderdeel die de smaak van je thee bepaald. Het allerlekkerste is het om met een goed bronwater je thee te maken, dat verschil proef je wel. Maar ik begrijp dat dat niet voor iedereen makkelijk is en ik doe het zelf ook niet vaak hoor. Ik wou deze factor echter wel benoemd hebben in deze blog.

    Bittere groene thee? Niet met deze tips

    Groene thee wordt bitter

    Dat krijg ik wel vaak te horen, ik houd niet zo van groene thee, ik vind het zo snel bitter worden.

    Groene thee hoort absoluut niet bitter te worden! Als je zeker weet dat je een goede kwaliteit losse groene thee hebt, dan ligt het bitter worden van de thee aan de manier waarop de thee gemaakt wordt.

    Groene thee maak je niet met direct gekookt water. Je kookt je water en laat het afkoelen tot 80 graden, ongeveer 2-3 minuutjes. Vervolgens doe je 2 gram groene thee in je filter en laat dit voor ongeveer 2-3 minuten trekken. Je zult dan genieten van de pure zachte aardse smaak van groene thee zonder ook maar een klein beetje bitterheid te proeven. Losse thee zetten lijkt veel werk, maar je hebt het zo door!

    Zwarte thee is zo overheersend van smaak

    Ook hier begint mijn vraag naar de kwaliteit van de losse thee. Is die van goede kwaliteit dan kunnen we de zetwijze onder de loep nemen.

    Voor zwarte thee laat je vers gekookt water even afkoelen (1-2 minuten) tot een temperatuur van ca 90 graden.

    Vervolgens doe je ca 2 gram thee in je filter en laat dit voor ongeveer 2-3 minuten trekken.

    Je krijgt dan een heerlijke krachtige, maar niet overheersende zwarte thee waar je echt van geniet!

    Kruidenthee smaakt niet zo intens.

    Nou als iets niet waar is is dat het wel. Kruidenthee heeft juist een ontzettend pure en intense smaak! Maar wel met de juiste bereiding.

    Ook hier geld weer een goede kwaliteit is de start. Vervolgens kook je vers water en doe je 2-3 gram losse kruiden in je filter en je dekt je glas af! Met bv een lekbakje van je filter of een schoteltje. En deze thee mag dan gerust 5-10 minuten trekken. De thee kan niet te sterk of bitter worden als je het lang trekt. Hoe meer richting de 10 minuten hoe intenser en puurder de smaak van jouw heerlijke kop kruidenthee is!

    En nu... alleen nog maar lekkere thee!

    Met deze tips zul jij optimaal genieten van alle soorten thee!

    Op de verpakkingen die je bij het heerlijke theehoekje koopt vindt je ook altijd de juiste zetwijze voor het theesoort! Weet je nu goed hoe je losse thee kunt zetten?

    Wist jij dat de manier van zetten zo’n invloed heeft op een goede kop losse thee?

    Delen via: