V.a 75,- gratis verzending  * Gratis proefzakje bij elke bestelling  *  di t/m za Voor 14.00 besteld, zelfde werkdag verzonden!  * Persoonlijk advies 

Het Heerlijke Theehoekje

Blogs

Blij klanten

  Heerlijke -losse- thee met liefde verpakt, snel verzonden. En vooral met aandacht voor je wensen en tips om nog meer te genieten van de thee. Voor elk moment wel thee te vinden, ook super leuk om te geven!

  Maroeska Ellen

   Heerlijke soorten thee, en een ruim assortiment! Ik had ze ook super snel in huis, wat fijn!

   Stephen

    Een prachtig bedrijf met veel liefde voor de producten. De producten zijn van hoge kwaliteit en alles wordt met veel zorg & aandacht ingepakt en verstuurd. Elke bestelling is een feestje!

    Vanessa Paeshuyse

    Volg je ons al?

    Eerlijke & pure thee

    Eerste bestelling?

    15%

    Korting!

    * Na je eerste bestelling ontvang je een coupon voor 15% korting.

    Is gember ongezond

    gember , gember thee , thee , losse thee , kruiden , thee kruiden , glazen theepot , theepot , thee zeef , losse thee kopen , is gember gezond

    Is gember ongezond?

    “Gember is ongezond, wist je dat je daar hartklachten van kunt krijgen?”

    Dat was een opmerking die ik laatst kreeg toen ik de nieuwe blend uit de lijn blends by Ingrid lanceerde. Dat was overigens een heerlijke blend met kamille en gember.

    Ik schrok daar van, ik heb al zoveel over kruiden en thee geleerd, ook over de nevenwerkingen, maar deze was mij toch echt nog onbekend. 

    Maar het triggerde wel, want als gember ongezond is, dan wil ik dat toch helemaal niet verkopen?

    Dus na een uitgebreid onderzoek, mede verdiept door het prachtige handboek ‘ geneeskrachten planten’ van dr. Geert Verhelst, besloot ik een blog te schrijven over gember. Zodat jij weet of je dit wel of niet veilig kunt gebruiken. 

    Oorsprong gember

    Gember is een zoet, sterk aromatisch, scherp en verwarmend kruid.

    Vermoedelijk komt Gember uit het tropisch India.

    Gember is een kruid welke van oudsher in India werd gekweekt om smaakstof aan voedsel te geven en ter bevordering van de spijsvertering, bescherming tegen ziekten, schoonmaken van het lichaam van binnenuit en om voedsel beter op te nemen. 

    De gember zoals wij deze kennen is eigenlijk de wortel van de plant, deze wordt geoogst na het afsterven van het bovengrondse deel. Je kunt deze zowel geschild als ongeschild gebruiken. 

    Gebruik en werking gember

    Gember kan op verschillende manieren worden gebruikt. In poedervorm, als tinctuur, vers gemalen, als afkooksel, culinair gebruik, versgeperst.

    De meest bekende manier van toepassen is als afkooksel, stukjes gember in je hete water, dus de gember thee, voor culinair gebruik en als sap. De laatste is de steeds bekender wordende gember shots zijn daar een goed voorbeeld van.

    Voor het gebruik van gember blijf ik nu bij het nemen van gember thee.

    Gemberthee kun je gebruiken om je maag te versterken, door gember thee te drinken, worden de warmte gevoelige receptoren in je maag geprikkeld wat een versterkend effect heeft. 

    Gember kan  verstillend bij misselijkheid werken en het. kan je spijsvertering verbeteren. 

    Wanneer je koude handen of voeten hebt, drink dan een heerlijke kop gember thee en door het vaat verwijderende effect zullen je handen en voeten van binnen uit weer heerlijk warm worden. 

    Gember kan een positieve werking hebben op de hartspier, het vertraagt de hartslag en het kan de spierkracht van je hartspier bevorderen. 

    Dit zijn toch allemaal positieve eigenschappen van gember?

    Dat is helemaal waar en dat is ook absoluut zoals ik gember zie. 

    Maar zoals bij alles, wanneer er TE voorstaat is ook gember niet altijd meer goed voor je.  En er zijn ook voor gember een aantal contra-indicaties.

    Gebruik gember niet bij hoge koorts. Ook bij galstenen wordt het afgeraden om gember te gebruiken. 

    Wanneer je een actieve maagzweer hebt gebruik dan geen gember, Tevens wordt het afgeraden om gember te gebruiken bij hoge bloeddruk, tenzij je arts aangeeft dat dit geen problemen kan geven.

    Ook heeft gember een bloedverdunnend effect, daarom wordt het afgeraden om gember te gebruiken in de laatste 14 dagen voor een chirurgische of tandheelkundige ingreep.

    Wanneer je geneesmiddelen gebruikt dan is voor het gebruik van welk kruid dan ook mijn advies altijd om eerst met je arts te overleggen. 

    Is Gember ongezond?

    En dan nu de hamvraag; is gember dan ongezond?

    Als je gember gebruikt zoals ik het hierboven omschrijf en een kopje of 2-3 per dag drinkt, kan gember geen kwaad. Nogmaals, heb je gezondheidsklachten en gebruik je medicatie, dan altijd eerst je arts raadplegen.

    En overal waar TE voorstaat kan kwaad, vergeet ook vooral niet enorm te genieten van de heerlijke gember wat ik echt als een krachtpatser uit de natuur zie!

    Thee met gember shop je eenvoudig hieronder en als ik jou een blend mag aanraden dan is dat de blend van de maand met kamille en gember, een heerlijke verstillende en verwarmende combinatie.  En ik ben benieuwd, drink jij graag gember thee?

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Delen via:
    Winkelwagen
    Scroll naar boven