Is losse thee goed voor mijn gezondheid?

Daar kan ik erg kort over zijn, ja losse thee is goed voor je gezondheid. Thee is de, op water na, meest gedronken drank ter wereld en bevat ontzettend veel stoffen die super goed voor je zijn. Hoe hoger de kwaliteit van de thee, hoe meer de thee kan bijdragen aan ons lichaam, doordat de thee tal van voedingstoffen bevat. Mijn antwoord is dan ook gebasseerd op goede kwaliteit losse thee en niet op het gebruik van de theezakjes uit de supermarkt/de kartonnen doosjes. En ook het zetten van deze losse thee draagt bij aan de hoeveelheid gezonde stoffen die vrij komen en jouw gezondheid kunnen ondersteunen.

In thee zit fluoride en mangaan. Fluoride beschermt ons gebit tegen tandbederf. En mangaan is een stof welke goed is voor de energie stofwisseling, wellicht is het je opgevallen dat als jij voldoende thee drinkt je minder last hebt van de veelal bekende energie dipjes door de dag heen.

Het drinken van groene en zwarte thee kan de bloeddruk verlagen. Het drinken van drie koppen groene thee per dag kan bijdragen aan het verlagen van het slechte cholesterol gehalte. Zo is er ook onderzocht dat het drinken van 4 koppen losse zwarte of losse groene thee het risico op diabetes type 2 waarschijnlijk verlaagt.
En natuurlijk zijn daar de keur aan kruidentheesoorten.
De heilzame werking van kruiden is al decennia lang een bekend fenomeen. En bij onze voorouders werden de kruiden echt als medicatie ingezet.

Zonde, tegenwoordig doen we dat een stuk minder. En natuurlijk vervangt dit niet de medicatie!
Maar kruiden kunnen zeker een ondersteuning bieden in de gezondheid. Denk eens aan het drinken van kamille thee bij darmproblemen. Heb je last van de spijsvertering dan kan het drinken van gember (puur) thee dit enorm verlichten.

Kortom het drinken van zo’n drie kopjes losse thee per dag past heel goed in een gezond eet- en leefpatroon.

 

De waardering van heerlijkethee.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 22 reviews.
Chat openen!
1
👋🏻 Vragen?
Hoi! 👋🏻

Als ik iets voor je kan doen, kun je me hier gelijk je vraag stellen :-)