Thee als nieuw sterk medicijn, dat kan toch niet waar zijn?

thee als jouw medicijn

Is thee gezond? En zo ja, welke thee is dan gezond? Gember thee, hibiscus thee of toch zwarte thee?

Thee is een super natuurlijk product zonder kleurstoffen en chemische bewaarmiddelen. Thee zorgt dat je het nodige vocht binnenkrijgt, maar thee doet veel meer. In deze blog benoem ik een aantal gezondheidskwalen met daarbij welke thee jou hierin zou kunnen ondersteunen. Ik ga hierbij uit van losse thee. Maar is thee gezond, en welke thee dan juist wel of niet? 

Gezonde thee als Medicijn.

Alle soorten thee komen van de theeplant, Camilia Sinensis. De thee van deze plant zit vol mineralen zoals kalium, calcium, fluor en magnesium. 

Fluor speelt een heel belangrijke rol bij de hygiene van je mond. Thee is dan ook een heel goed middel om je tanden te beschermen. Naast alles mineralen zit de thee ook boordevol vitaminen zoals Vitamine C en E. B-Caroteen en foliumzuur. Hierover meer lezen? Bekijk dan ook deze blog eens! Is thee gezond?! Ik dacht het wel!

Vitaminen worden niet door het lichaam aangemaakt, die moeten wij onze voeding halen. Thee is dus een ultieme ondersteuning voor je lichaam.  

Er is wel een kanttekening hoe gezond thee ook is, het neveneffect van tannines is dat deze zich kunnen binden met calcium en ijzer, waardoor deze mineralen niet meer door het lichaam worden opgenomen. Mocht je een tekort aan calcium hebben, dan kun je beter kiezen voor een heerlijke kruidenthee, welke ook absoluut gezondheidsvoordelen heeft.

Bij Darmklachten

Darmklachten kunnen een vervelend probleem zijn en ze komen altijd op momenten dat je ze niet kunt gebruiken. 
Wanneer je regelmatig last hebt van je darmen kunnen de onderstaande losse theeën je ondersteunen:
 • Verse muntthee gezond
 • Gemberthee gezond
 • Basilicum thee gezond

Bij Hoofdpijn

Hoofdpijn, we hebben er allemaal wel eens last van denk ik. En dan willen we er zo snel mogelijk af, ik wel althans 😉 Maar het liefst neem ik geen paracetamol, maar zoek ik het in de natuurlijke hoek.

Bij hoofdpijn zijn er diverse  losse thee soorten die je kunnen ondersteunen. De twee belangrijksten hierin zijn toch wel:

 • Gemberthee gezond
 • Kamillethee Bij Slapeloosheid gezond

Je kent het vast wel, je bent moe, gaat lekker naar bed en dan……… lig je wakker, of je valt als een blok in slaap en bent al snel weer zo wakker als een hoentje…

Een van de onderstaande losse thee soorten kunnen jou helpen om meer ontspannen te slapen! Ik heb heel veel baat bij de Verbena thee! Bestel hier diverse soorten gezonde thee!

 • Lavendelthee
 • Witte thee
 • Verbena thee

Bij Maagproblemen

Maagklachten is ook zo’n veel gehoord kwaaltje, die je best in de weg kan zitten. Maar welke thee is gezond en werkt het beste bij maagklachten? Probeer bij klachten eens een van de onderstaande soorten losse thee.

 • Venkelthee
 • Gemberthee
 • Rooibosthee

Bij Zuurbranden

Heb je lekker met elkaar gegeten, ga je nog even gezellig natafelen, wordt je overvallen door vervelende zuurbranden. Niets is vervelender toch? Probeer eens een van de onderstaande drie losse theetjes en ontdek welke voor jou het beste werkt.

 • Gemberthee
 • Pure groene thee
 • Thee met zoethout

En zo kan ik nog veel meer klachten en soorten thee benoemen, ik wijd daar graag een volgend blog aan, in mijn ogen zijn bovenstaande de meeste voorkomende klachten. 

Heb je hier een vraag over of wil je weten welke thee jou ergens bij kan helpen? Neem gerust contact op! Thee is zoveel meer dan alleen een kopje warme drank 😉 Bij de vraag “is thee gezond” is het antwoordt snel duidelijk, volmondig ja! Diverse soorten thee hebben bewezen bij te dragen aan verschillende kwalen of aandoeningen. Dus ja, thee is gezond!

Bij het assortiment losse thee vind je heel veel soorten, welke ook jou kunnen ondersteunen!

waarom losse thee welke thee is gezond, gember thee gezond, kurkuma thee gezond, hibiscus thee gezond, witte thee, zwarte thee

Geef een reactie!

Adres
Ingrid’s heerlijke thee en koffie
Burg. Bosch Bruiststraat 1
7711JA Nieuwleusen
06-34634301
info@heerlijkethee.nl

KVK: 60311037 | BTW: NL001415350B60 | 

 Retourneren/herroepingsrecht | Klachtenregeling

Alle op de site genoemde prijzen zijn incl. BTW en excl. event. verzendkosten.

Webwinkel Keurmerk
De waardering van heerlijkethee.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 22 reviews.
Chat openen!
1
👋🏻 Vragen?
Hoi! 👋🏻

Als ik iets voor je kan doen, kun je me hier gelijk je vraag stellen :-)