Losse thee

Verschillende losse thee soorten

Losse thee is er in ontzettend veel smaken en soorten. Belangrijk voordat je thee besteld, bekijk even hoe je het beste losse thee bewaren kunt! Alle thee is afkomstig van de theeplant bv de Camellia Sinensis. Is thee niet afkomstig van de theeplant dan mag het eigenlijk de naam thee niet dragen, bijvoorbeeld bij kruidenthee. Dit bestaat uit allerlei heerlijke kruiden maar niet uit theebladeren. Officieel heet deze soort dan Tisane,  in Nederland wordt merendeel de naam kruidenthee gewoon gebruikt.

Losse thee soorten

Hieronder kun je per theesoort bekijken welke heerlijke thee wij allemaal aanbieden.

Ben je een echte liefhebber van losse thee en laat je je graag elke maand verrassen door een thee die ik voor je uitkies en die bij het seizoen past? Dan is het Heerlijke Thee abonnement echt wat voor jou. Wist je dat je bij ons naast losse thee bestellen ook de lekkerste biologische chocola kunt bestellen? Echt lekker bij een goede kop thee!

Hoeveelheid losse thee bewaren

Bij elk soort losse thee krijg je 50 gram in een goed af te sluiten biologisch afbreekbaar zakje. . Om je een goed beeld te geven hoe veel thee je kunt zetten van hoeveel gram thee vindt je hieronder een korte tabel:

  • 50 gram is goed voor ca 25 koppen thee
  • 100 gram is goed voor ca 50 koppen thee
  • 250 gram is goed voor 125 koppen thee

 

Groene losse thee

Groene thee is een thee die gemaakt is van theebladeren. Deze losse thee is  minimale oxidatie ondergaan tijdens het verwerkingsproces.  Door na de oogst de jonge theebladeren direct te behandelen met stoom, wordt de groene thee gemaakt. Groene thee heeft een frisse smaak! Vind jij groene thee bitter, dan is het water wat je gebruikt waarschijnlijk te heet. Bij elke thee wordt door mij de juiste zetwijze meegeleverd. En voor vragen en bij twijfel kun je altijd mailen.

Zwarte losse thee

De zwarte thee wordt gemaakt van theebladeren en ondergaat na de oogster een sterkere oxidatie dan groen en witte thee. De smaak van zwarte thee is dan ook wat zwaarder en deze losse thee bevat wat meer theïne (cafeïne)

Witte losse thee

Voor witte thee worden de jonge knoppen van de theeplant gebruikt. Deze knoppen worden binnen 48 uur nadat ze ontstaan zijn geplukt. Witte thee heeft een zachte smaak waarin  je zoete en bloemige tonen kunt onderscheiden.

Oolong thee

Oolong thee is een traditionele Chinese theesoort welke tussen de groene en de zwarte thee in zit. Waar Groene thee niet volledig geoxideerd is en zwarte thee juist volledig, ligt het oxidatie gehalte voor oolong thee hier tussen in.  De smaak neigt naar groene thee met een fris fruitige citrus smaak.

Kruidenthee/Tisane

Kruidenthee lijkt op thee, maar is niet gemaakt van theebladeren  maar van verschillende kruiden.  In Nederland gebruiken we de naam kruidenthee maar eigenlijk is Tisane de betere naam  omdat deze drank niet van de theeplant is gemaakt. Losse thee bewaren is in principe voor elke theesoort hetzelfde, bekijk deze pagina eens voor bijvoorbeeld een mooi bewaarblik! 

Losse thee bewaren
Losse thee bewaren - hoe doe je dat?
De waardering van ingrid-groen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 19 reviews.
Chat openen!
1
👋🏻 Vragen?
Hoi! 👋🏻

Als ik iets voor je kan doen, kun je me hier gelijk je vraag stellen :-)