Verschillende losse thee soorten

Losse thee is er in ontzettend veel smaken en soorten. Belangrijk voordat je thee besteld, bekijk even hoe je het beste losse thee bewaren kunt! Alle thee is afkomstig van de theeplant bv de Camellia Sinensis. Is thee niet afkomstig van de theeplant dan mag het eigenlijk de naam thee niet dragen, bijvoorbeeld bij kruidenthee. Dit bestaat uit allerlei heerlijke kruiden maar niet uit theebladeren. Officieel heet deze soort dan Tisane,  in Nederland wordt de naam merendeel kruidenthee gewoon gebruikt.

 • Kruidenthee

  Kruidenthee (16)

  Op zoek naar verschillende soorten kruidenthee? Dan ben je bij Ingrid's Thee & Koffie aan het goede adres. Wij hebben de lekkerste soorten kruidenthee in ons uitgebreide assortiment. Onze theesommelier adviseert graag over smaken die perfect aansluiten bij je wensen & voorkeuren. Neem een kijkje in ons ruime assortiment, we hebben de lekkerste soorten kruidenthee altijd op voorraad!
 • Groene thee

  Groene thee (11)

  Groene thee kopen uit landen als China, Japan & India? Dat doe je bij Ingrid's heerlijke Thee & Koffie! Eenvoudig besteld, makkelijk betalen, gratis bezorgd en snel in huis. Dat betekent, snel genieten van de lekkerste soorten groene thee, bijzondere smaken en heerlijk op ontdekkingsreis.
 • Exclusieve losse thee

  Exclusieve losse thee (3)

  Exclusieve & bijzondere losse theesoorten! Bij Ingrid's Thee & Koffie ben je aan het juiste adres voor de allerbeste kwaliteit losse theesoorten. Kan je niet kiezen uit alle verschillende soorten? Neem gerust contact op voor advies op maat, onze theesommelier staat je graag te woord! Bijzondere losse theesoorten & heerlijke gebrande koffiebonen, een verwennerij op elk moment van de dag.
 • Biologisch

  Biologisch (9)

  De theeleverancier waar ik inkoop is gecertificeerd voor de verwerking van en groothandel in biologische thee, kruiden, specerijen en vruchten door de Skal (NL-BIO-01), de enige, onafhankelijke toezichthouder voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland. Ons Skal-aansluitingsnummer is 13351.

Losse thee soorten

Hieronder kun je per theesoort bekijken welke heerlijke thee wij allemaal aanbieden.

Ben je een echte liefhebber van losse thee en laat je je graag elke maand verrassen door een thee die ik voor je uitkies en die bij het seizoen past? Dan is het Heerlijke Thee abonnement echt wat voor jou. Wist je dat je bij ons naast losse thee bestellen ook de lekkerste voordelige koffiebonen kunt bestellen? 

Hoeveelheid losse thee bewaren

Bij elk soort losse thee kun je kiezen uit een gewicht. Om je een goed beeld te geven van de hoeveelheid die je kiest:

50 gram is goed voor ca 25 koppen thee

100 gram is goed voor ca 50 koppen thee

250 gram is goed voor 125 koppen thee

 

Groene losse thee

Groene thee is een thee die gemaakt is van theebladeren. Deze losse thee  minimale oxidatie ondergaan tijdens het verwerkingsproces.  Door na het de oogst de jonge theebladeren direct te behandelen met stoom, wordt de groene thee gemaakt. Groene thee heeft een frisse smaak! Vind jij groene thee bitter, dan is het water wat je gebruikt waarschijnlijk te heet. Bij elke thee wordt door mij de juiste zetwijze meegeleverd.

Zwarte losse thee

De zwarte thee wordt gemaakt van theebladeren en ondergaat na de oogster een sterkere oxidatie dan groen en witte thee. De smaak van zwarte thee is dan ook wat zwaarder en deze losse thee bevat wat meer theïne (cafeïne)

Witte losse thee

Voor witte thee worden de jonge knoppen van de theeplant gebruikt. Deze knoppen worden binnen 48 uur nadat ze ontstaan zijn geplukt. Witte thee heeft een zachte smaak waarin  je zoete en bloemige tonen zijn kunt onderscheiden.

Oolong thee

Oolong thee is een traditionele Chinese theesoort welke tussen de groene en de zwarte thee in zit. Waar Groene thee niet volledig geoxideerd is en zwarte thee juist volledig ligt het oxidatie gehalte voor oolong thee hier tussen in.  De smaak neigt naar groene thee met een fris fruitige citrus smaak.

Kruidenthee/Tisane

Kruidenthee lijkt op thee, maar is niet gemaakt van theebladeren  maar van verschillende kruiden.  In Nederland gebruiken we de naam kruidenthee maar eigenlijk is Tisane de betere naam  omdat deze drank niet van de theeplant is gemaakt. Losse thee bewaren is in principe voor elke theesoort hetzelfde, bekijk deze pagina eens voor bijvoorbeeld een mooi bewaarblik! Ook zeer geschikt voor onze voordelige koffiebonen trouwens. 

online thee bestellen losse thee bewaren, hoe doe je dat - koffiebonen - groene thee - biologische thee
Losse thee bewaren - hoe doe je dat?