Ruil die saaie wijn in voor super losse thee!

losse thee presenteren Losse thee kopen, koffiebonen bestellen, thee bestellen, verse thee, koffiebonen bezorgen

Zie ginds komt de stoom……..al uit de waterkoker! Losse thee presenteren voor je gasten tijdens kerst of Sinterklaas? Voor een heerlijke kop warme losse thee, met de heerlijkste geuren en van de beste kwaliteit. Ook met de feestdagen is het thee wat het klokje tik hier 😉 Nu ben ik natuurlijk echt een thee-nerd en probeer van alles uit met thee. Zo ook voor de feestdagen, welke hapjes passen nou het lekkerst bij welke thee! En natuurlijk is het smaak-afhankelijk, maar iets nieuws proberen is altijd een leuke uitdaging! Ik vind het een leuke uitdaging om de wijn in te ruilen voor losse thee en daar de lekkerste smaakervaring mee voor elkaar te krijgen!

Losse thee presenteren – doe het eens anders!

Het is een onzekere tijd waar veel dingen weer anders gaan dan we graag zouden willen. Er op uitgaan wordt een stukje minder, maar dat neemt niet weg dat het thuis niet een gezellig feest kan worden. 

Met de tips in deze blog help ik jou op weg om de allerlekkerste high tea klaar te maken en je omgeving te verrassen met de lekkerste smaak combinaties. Of je nou pakjesavond viert en daar een tafel gevuld met allerlei lekkere hapjes klaar maakt of op kerstavond gezellig met elkaar bij de boom zit, met diverse verschillende hapjes en lekkere thee, lekker zal het zeker zijn 😉

Wijn maar dan in de theevariant

Eigenlijk kun je de verschillende theesoorten vergelijken met de verschillende soorten wijn. Bij een wijnarrangement begin je vaak met een milde witte wijn en bouw je op naar de intensere rode wijn. Dit geldt ook voor een heerlijk thee arrangement, bouw het op naar smaak en je geniet volop!

Begin neutraal met een witte losse thee

Zo is de witte thee een uitstekende thee om de smaak tussen de gerechten door te neutraliseren, zoals een zachte witte wijn. Witte heeft een zachte en wat subtiele smaak, waarin de zoetere ondertonen goed zijn te onderscheiden. Deze thee is naast het neutraliseren van de smaak ook een ideale thee in combinatie met een lekker stukje pittige kaas of gekruide gerechten, bv een lekker gekruid bladerdeeg hapje, welke ook heel eenvoudig vegetarisch is te maken overigens, mocht dat je voorkeur hebben. 

Geniet echt met groene thee

De smaak van groene thee kan per soort variëren, maar is het beste te omschrijven als een pure, beetje grassige smaak. Wanneer je groene thee bitter smaakt, wat zeker niet de bedoeling is, kijk dan of je de thee om een andere manier kunt zetten. In Theetv heb ik hier een video over gemaak.  De groene thee is echt te vergelijken met een goede witte wijn, deze past bij alle gerechten en hapjes waar een lekkere witte wijn ook goed bij smaakt, denk eens aan een lekker vis of rijst gerecht. 

De smaak van de groene thee haalt de smaak van genoemde gerechten echt omhoog, het versterk elkaar waardoor je echt op en top van je hapje en van de heerlijke thee geniet!

Ga voor zoet met Zwarte thee

Zwarte thee heeft een hele volle smaak! Vergelijk het met een goede rode wijn. 

De zwarte thee is in het kader van hapjes en eten, de echte rode wijn onder de theesoorten. Een zwarte thee heeft een rijke, volle smaak en past heel goed bij gerechten, als gegrild vlees of curry gerechten. Maar de zwarte thee is ook een super lekkere combinatie met zoet, een heerlijke chocolade mousse of een lekkere crème brûlée. Losse thee presenteren zullen je gasten ook zeker waarderen!

Een heerlijke afsluiter met rooibos en honingbos

Wat mij betreft mag de Rooibos thee in deze heerlijke lijst niet ontbreken.  Rooibos is een iets zoet kruidige thee, een heerlijke variant hierop is de Honingbos thee, met nog iets meer een zoetere toon dan de standaard rooibos thee. Beide theesoorten zijn door hun unieke smaak perfect te combineren bij heel veel dessert gerechten. Een heerlijke vanille mouse maar ook een lekkere perzikmousse zorgt voor verrassende smaakervaringen. Losse thee presenteren met een heerlijk mooi dessert, je gasten zullen versteld staan!

Heb jij wel eens je eigen hapjes buffet gemaakt met heerlijke theesoorten erbij?

Wat zou jij als eerste uitproberen als je deze tips zo leest?

losse thee presenteren koffiebonen ruim assortiment heerlijke thee biologisch kruidenthee

Geef een reactie!

Adres
Ingrid’s heerlijke thee en koffie
Burg. Bosch Bruiststraat 1
7711JA Nieuwleusen
06-34634301
info@heerlijkethee.nl

KVK: 60311037 | BTW: NL001415350B60 | 

 Retourneren/herroepingsrecht | Klachtenregeling

Alle op de site genoemde prijzen zijn incl. BTW en excl. event. verzendkosten.

Webwinkel Keurmerk
De waardering van heerlijkethee.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 22 reviews.
Chat openen!
1
👋🏻 Vragen?
Hoi! 👋🏻

Als ik iets voor je kan doen, kun je me hier gelijk je vraag stellen :-)