V.a 75,- gratis verzending  * Gratis proefzakje bij elke bestelling  *  Voor 14.00 besteld, zelfde werkdag verzonden!  * Persoonlijk advies 

Het Heerlijke Theehoekje

Blogs

Blij klanten

  Heerlijke -losse- thee met liefde verpakt, snel verzonden. En vooral met aandacht voor je wensen en tips om nog meer te genieten van de thee. Voor elk moment wel thee te vinden, ook super leuk om te geven!

  Maroeska Ellen

   Heerlijke soorten thee, en een ruim assortiment! Ik had ze ook super snel in huis, wat fijn!

   Stephen

    Een prachtig bedrijf met veel liefde voor de producten. De producten zijn van hoge kwaliteit en alles wordt met veel zorg & aandacht ingepakt en verstuurd. Elke bestelling is een feestje!

    Vanessa Paeshuyse

    Volg je ons al?

    Eerlijke & pure thee

    Eerste bestelling?

    15%

    Korting!

    * Na je eerste bestelling ontvang je een coupon voor 15% korting.

    Hoe zet je nou de lekkerste losse thee?

    hoe zet je de lekkerste thee

    Tijd voor jou, tijd voor een heerlijke kop losse thee! 

    Je hebt lekkere thee gekocht, lekker een kop losse thee zetten! De smaak leek je super lekker en de geur verraad dat je daar geen ongelijk in hebt. Je kookt je water, je hangt je filter in het glas en gaat zitten en genieten.

    Was de bedoeling… Maar die smaak valt wel een beetje tegen, zie je wel losse thee is niet zo lekker als ze je willen laten geloven!

    Stop!

    Na deze blog weet jij hoe je de allerlekkerste losse thee gaat zetten en nooit weer teleurgesteld wordt in de smaak die je verwacht. De grootste teleurstelling hoor ik vaak over het drinken van groene thee. Wordt snel bitter en smaakt heel sterk. Die valt dus nog al eens tegen. Zo jammer, want een goede losse thee heeft juist een heerlijke zachte smaak.

    Als de smaak tegenvalt en je weet dat je een goede kwaliteitsthee hebt gekocht, dan komt het vooral door de manier van het zetten.

    Losse thee zetten is voor elke smaak of soort uniek! En dat klinkt ingewikkeld maar dat is vooral niet zo. Op elk zakje thee wat je bij het heerlijke theehoekje koopt staat de juiste zetwijze voor de door jouw bestelde thee. Dus je hebt de perfecte wijze altijd bij de hand.

    Vers gekookt water

    Een heerlijke kop thee begint altijd met vers gekookt water. Het allerlekkerst is het met een goed

    . Maar dat is natuurlijk niet altijd handig en gewoon water uit de kraam is dus ook prima.

    Kook dit water volledig en giet het daarna in je theeglas.

    Afhankelijk van het soort losse thee wat je gaat drinken, laat je het al dan niet even op de juiste temperatuur komen.

    Wat dan de juiste temperatuur is voor jouw thee lees je hieronder:

    Groene losse thee zetten

    Je gebruikt zoals aangegeven hier vers gekookt water voor en laat dit afkoelen tot 80 graden. Heb je een waterkoker met een temperatuur meter, kook dan wel eerst helemaal het water en laat het dan pas afkoelen. Heb je geen waterkoker, laat het water in je theeglas dan even 2 minuten staan alvorens je het theefilter in je glas doet.

    Je gebruikt 2 gram thee voor een glas losse thee zetten. Doe zeker niet meer, dat is echt niet nodig en maak het ook niet lekkerder.

    Vervolgens laat je deze thee 2 – 3 minuten trekken

    En genieten maar! Van een heerlijke losse groene thee zonder bittere smaak

    Zwarte en witte thee

    Voor witte en zwarte  theesoorten gebruik je ook weer vers gekookt water en laat dit afkoelem tot 90 graden. Laat je theeglas met gekookt water voor deze temperatuur even 1-1,5 minuut staan.

    Gebruik ook weer 2 gram thee en laat dit 2-4 minuten trekken.

    Rooibos thee

    Rooibos thee is eigenlijk geen thee, het komt niet van de theeplant maar van de Zuid Afrikaanse fynbos. Waar bij de bovenstaande theesoorten de thee een niet fijne smaak krijgt als je deze te lang laat trekken kan dat bij Rooibos eigenlijk niet mis gaan. Je kookt je water en laat het even 30 seconden staan in je thee glas. Gebruikt weer 2 gram thee en laat dit 2-6 minuten trekken.

    Kruidenthee

    Bij kruidenthee krijg ik wel eens te horen dat de smaak niet zo intens is als men gehoopt had. Dit heeft ook met het zetten te maken.

    Kruidenthee is de enige thee die direct in gekookt water kan trekken. Je kunt hier ruim 2 gram thee voor gebruiken en 5-10 minuten laten trekken. Hoe langer de trektijd hoe meer de kruiden de tijd krijgen om hun fijne smaken af te geven. Dek je glas af tijdens het trekken, zo blijft je water lekker warm en blijven alle smaak aroma’s lekker in je theeglas. Met deze tips ga jij van elk theemoment nog meer genieten!

    Wat is jouw favoriete thee?

    Delen via:
    Winkelwagen
    Scroll naar boven