Matcha, Het groene goud in jouw kopje

Marcha, Losse thee kopen, koffiebonen bestellen, thee bestellen, verse thee, koffiebonen bezorgen

Waarom je elk dag moet beginnen met een Matcha!

 

Matcha, een heerlijke verpulverde groene thee uit Japan.

Dat klinkt toch super lekker? Ga je gelijk bestellen toch?
Nee, even serieus ik zal je meenemen in de wereld van deze bijzondere thee.

Het was voor mij echt een hele andere wereld dan de losse thee, maar ook echt een verrassende wereld!

Ik wou graag stoppen met koffiedrinken, ik dronk niet super veel, maar een kopje of 6/7 per dag gingen er toch wel in.

Ik kreeg steeds vaker wat hoofdpijn, last van mijn maag, ik had in de middag en in het begin van de avond regelmatig een vreselijk inkakmoment. Beetje vage kwaaltjes. 

En omdat ik de laatste tijd best wat meer koffie ben gaan drinken, wilde ik wel eens kijken wat er gebeurde als ik de koffie achterwege zou laten.

Maar ja, die kop of 6, 7 per dag, was wel een soort van verslaving merkte ik, want ik kreeg in de loop van de dag een nare hoofdpijn, toen ik radicaal de koffie achterwege liet. En die hoofdpijn ging weg als ik toch een kop koffie koffie dronk….

Toeval? Nog eens een dag geprobeerd, weer hetzelfde. 

Voor mij was het toen wel duidelijk! Ik had een verslaving…. aan koffie! En ik wou er wel heel graag af…..

En dat was ook het moment dat ik me business wise ging inlezen in de Matcha. En een van de punten die ik las was dat Match prima kon helpen bij het stoppen met koffie drinken! Tjakka, ik moest die Matcha hebben! Al was het maar alleen voor mezelf ;-P

Dus ik ging zoeken en ontdekken waar een super goede en lekkere matcha aan moest voldoen en hoe je dat dan moest klaar maken. Want dat dat anders moest dan de losse thee en kruiden thee die ik gewend was, dat las ik al snel.

Matcha, Losse thee kopen, koffiebonen bestellen, thee bestellen, verse thee, koffiebonen bezorgen

Matcha – Superfood

Matcha wordt gezien als dé superfood onder de superfoods!
Deze gezonde thee staat bol van anit-oxidanten, 10 x zoveel als in gewone groene thee. Matcha staat tevens bekend om zijn concentratie-verhogende werking.
 
Anti-oxidanten hebben een positieve werking op onze hart- en bloedvaten. Het kan veroudering tegen  gaan en het helpt onze huid gezond houden. Een echte gezondheidsbom!
 
Matcha maakt helder, net als dat een kop koffie dat doet. Er is echter een groot verschil met koffie; Matcha bevat naast cafeïne het stofje L-theine, wat zorgt dat de cafeïne langzaam wordt afgegeven aan je lichaam. De welbekende dip wordt hier mee voorkomen want je lichaam wordt niet ineens opgeschrikt door een shot cafeïne maar langzaam een beetje.  Matcha zorgt dus voor langer behoudt van je energie.
 
 

Zet de lekkerste Matcha!

 

En dan ben je zo ver dat je graag matcha wilt gaan uitproberen!
 
Maar hoe gaat dat dan in zijn werk. Doe je de poeder in een filter en trek je dan gewoon een kopje thee er van?
Of klop je het door je water heen?
Nee, beide niet! Om een echt lekker kopje Matcha deel ik hierbij een lekkere bereidingswijze, eenvoudig, beetje slow, zoals Matcha bedoeld is.
 
Als eerste is het belangrijk dat je een goede kwaliteit Matcha koopt. Hoe feller groen de kleur van de poeder is, hoe beter de kwaliteit. De Japanse Matcha is bij uitstek een goede kwaliteit.
 
Dan kook je je water en doet het gekookte water in een aparte mok! Niet in de mok waar je je thee zometeen in klaar gaat maken. 

Vervolgens doe je 2 gram Matcha in je lekkere drink kom en maak dit met een Matcha klopper even extra fijn. (dit kan ook prima met een vork mocht je geen klopper hebben), dit is een stap die vaak wordt overgeslagen maar onderschat dit zeker niet. Het voorkomt dat je klontjes krijgt in je matcha maar het haalt ook echt nog meer smaak omhoog!
 
Ondertussen is je hete water afgekoeld, die moet echt wel 70 graden zijn (grote mok heet water ca 4 minuten afkoelen) anders gaat dit absoluut ten koste van de smaak van je Matcha. Je gebruikt 90 ml water op 2 gram Matcha. Dit kan variëren per persoon, wil je wat sterker doe je iets minder water en wil je het wat minder sterk….dan wat meer water toevoegen.
Je giet een bodempje water in jouw mok en vervolgens ga je met de Matcha klopper, W of M bewegingen maken waardoor de poeder oplost en er een schuimlaagje op je Matcha verschijnt. Als dit gedaan is giet je de rest van je water erbij, roer je het nog even door en dan komt allerbelangrijkste!
 
GENIETEN!
 
Dan heb je zo je best gedaan op een mok overheerlijke Matcha en dan valt ie je zo enorm tegen! Dat is natuurlijk vet balen en zeker niet de bedoeling. Het kan aan veel dingen liggen. De belangrijkste stip ik even aan:
Je water is te heet , dit geeft een bittere smaak aan je thee! 
De kwaliteit van de Matcha is niet top, dit kun je zien aan de kleur maar ook aan de schuimlaag die na het opkloppen op de Matcha hoort te verschijnen. Is dit niet het geval dan is de kwaliteit ook niet super.
Dit zijn in geval van niet lekkere Matcha de belangrijkste en meest voorkomende punten.
Oh en dan vergeet ik er een………. Je eigen smaak! Misschien is Matcha gewoon niet wat bij jou past…..?
 
Ik kan het me niet voorstellen, ik ben vanaf de eerst mok verslaafd geraakt! Maar dat is natuurlijk per persoon verschillend!
Ik daag je graag uit, wanneer drink jij je eerste Matcha?
 
 

2 gedachten over “Matcha, Het groene goud in jouw kopje”

Geef een reactie!

Adres
Ingrid’s heerlijke thee en koffie
Burg. Bosch Bruiststraat 1
7711JA Nieuwleusen
06-34634301
info@heerlijkethee.nl

KVK: 60311037 | BTW: NL001415350B60 | 

 Retourneren/herroepingsrecht | Klachtenregeling

Alle op de site genoemde prijzen zijn incl. BTW en excl. event. verzendkosten.

Webwinkel Keurmerk
De waardering van heerlijkethee.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 22 reviews.
Chat openen!
1
👋🏻 Vragen?
Hoi! 👋🏻

Als ik iets voor je kan doen, kun je me hier gelijk je vraag stellen :-)
%d bloggers liken dit: