3 tips voor het zetten van de lekkerste thee

Ontgiften met thee drinken?

Ontgiften met thee drinken? Ja echt! Diverse soorten thee dragen bij aan het helpen ontgiften van je lichaam. Drink bijvoorbeeld 4 tot 6 koppen losse kruidenthee per dag, dit is een goed begin voor het reinigen van je lichaam. Zorg voor dagelijkse rustmomenten en probeer te ont-stressen tijdens het drinken van een heerlijke kop kruidenthee. Ontgiften met thee drinken helpt echt, probeer het maar eens! 

En dan heb je je lekkere losse thee aangeschaft en smaakt ie net niet helemaal zoals je gehoopt had. Met deze tips haal jij het beste uit de heerlijke thee en is het ook met recht een geniet moment!

Vers water

Je begint altijd met het koken van vers water, voor het aller aller lekkerste resultaat kun je bron water gebruiken, maar met kraanwater gaat het ook lukken! Zit er nog water in de waterkoker of ketel? Ververs dit zeker, want water wat al even staat verliest zuurstof en dat proef je zeker terug in je thee!

De juiste temperatuur van je water

Voor elke thee soort is er een perfecte temperatuur.

Kruidenthee maak je het allerlekkerst door het klaar te maken in net gekookt water.

Groene thee en Witte thee komt het best tot zijn recht in een water temperatuur van ca 70-80 graden. Hoe weet je nou dat je water dan goed is? Ja met een thee thermometer maar wie heeft die? Ik niet, het werkt heel goed om na het koken het water vast in je kopje te doen, dit 2-3 minuten af te laten koelen en dan je kopje thee te gaan bereiden. Als je groene thee bij een te hoge temperatuur maakt, krijg je die bittere smaak aan je thee die je liever niet wilt, die veel mensen ook niet lekker vinden en daarom eigenlijk geen groene thee drinken. Zonde!

Zwarte thee wordt het lekkerst bij een water temperatuur van 95-100 graden. Laat na het koken je kopje water even 1 minuutje afkoelen dan heb je ongeveer deze temperatuur bereikt.

Voor Oolong en Puehr thee is de meest ideale temperatuur 85-95 graden. Na het koken laat je je kopje water even 2 minuut afkoelen voor je aan de slag gaat.

De juiste hoeveelheid thee en tijd

En dan wil je eindelijk je kopje thee gaan drinken maar hoeveel thee ga je nu gebruiken om die lekkere smaak te krijgen en dan….. hoe lang laat je het trekken?

De stelregel voor een heerlijke thee is dat je voor een glas thee ca 2 gram losse thee toevoegt, dat is 10 gram per liter, dus voor een kan thee weet je dan ook gelijk hoeveel schepjes je kunt toevoegen. Er zijn heel handige maatschepjes maar een theelepeltje volstaat ook, gebruik er hier dan ca 2 van. Voor kruiden thee kan dit wat afwijken, omdat de kruiden vaak wat groter/grover zijn en er ook vaak bladen gebruikt worden voor kruidenthee. Hou hier ca 3-4 gram voor aan maar probeer ook wat hiervoor bij jou past!

En dan de tijd…….. Je hebt al eerst moeten wachten op dat water wat moest afkoelen en dan ook nog wachten tot die thee goed getrokken is! 😉 Het is het wachten waard hoor, beloofd!

En eerlijk, de juiste trektijd is natuurlijk ook sterk smaakafhankelijk. Maar wil je de heerlijke thee echt tot zijn recht laten komen, houd dan voor Groene en witte thee een trektijd aan van 2 minuut. Je kunt hier uiteraard mee experimenteren en eens een langere tijd proberen en kijken wat je van die smaak vindt!

Zwarte thee kun je 2-3 minuten aanhouden. Afhankelijk van je smaak uiteraard, maar probeer eens naar die 3 minuten te gaan, het zal je verassen!

Oolong thee en Puehr kun je het best in het begin 2 minuten laten trekken en hier vervolgens mee experimenteren, wat vind jij lekker!

Thee bewaren

Oke 4 tips dan, want deze wordt wel onderschat!
Het liefst wil je al je thee in van die gezellige glazen potjes bewaren! En dat kan zeker, doe dat alleen in kleine hoeveelheden! Want thee behoudt zijn smaak in een donkere luchtdicht afgesloten en zo kun jij heeel lang van je heerlijke thee blijven genieten!

Wat vond je van deze blog? heb je wat aan de tips? Ga je ook proberen om te ontgiften met thee drinken?!

Wil je nou de lekkerste thee in huis halen, bestel dan eens de thee van de maand. Hier zet ik elke keer een speciale thee in de spotlight, vaak een thee die niet zo heel bekend is qua ingredienten! Dus wil jij een keer wat anders? shop de thee van de maand dan nu hier En je shopt deze thee van de maand met korting! Heb je trouwens deze blog wel eens gelezen?!

ontgiften met thee drinken, verse kruidenthee, losse thee, gember thee

Geef een reactie!

Adres
Ingrid’s heerlijke thee en koffie
Burg. Bosch Bruiststraat 1
7711JA Nieuwleusen
06-34634301
info@heerlijkethee.nl

KVK: 60311037 | BTW: NL001415350B60 | 

 Retourneren/herroepingsrecht | Klachtenregeling

Alle op de site genoemde prijzen zijn incl. BTW en excl. event. verzendkosten.

Webwinkel Keurmerk
De waardering van heerlijkethee.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 22 reviews.
Chat openen!
1
👋🏻 Vragen?
Hoi! 👋🏻

Als ik iets voor je kan doen, kun je me hier gelijk je vraag stellen :-)