V.a 45,- gratis verzending    Gratis proefzakje bij elke bestelling    Voor 14.00 besteld, zelfde werkdag verzonden!   Persoonlijk advies 

eerlijke & puUR

Pure biologische Chocola 55%

4.99

Een heerlijke pure biologische chocola met gezouten caramel en een heerlijke romige smaak.

Beschikbaar via nabestelling

Categorie:

Heerlijke biologische chocola

Millésime Peru 55% met gezouten caramel BIO

Uit het regenwoud Lamas komen prachtige cacaobonen waaruit een uitzonderlijke chocolade met complexe tonen van bloemen en pittig fruit is gemaakt, deze chocola heeft een overheerlijke romige smaak.

Deze chocola combineert super lekker met de heerlijke rijkgevulde kruidenhofje thee.

Beschrijving
Terroir: Lamas
Bonen: Criollo en Trinitario
Via: Oro Verde Cooperative

De plantages, gelegen in de regio San Martin, in het noorden van Peru, liggen verspreid in het tropisch landschap. Het gebied is reservaat voor bedreigde diersoorten, die beschermd worden in het Nationaal Park Río Abiseo en het Nationaal Park Cordillera Azul. De meren, zoals Lago Lindo en Lago Azul, bieden beroemd kristalhelder water. In het regenwoud van Lamas, laat de vochtigheid een perfecte ontwikkeling van de cacaocultuur toe. Op de plantages wordt op biologische wijze geteeld. Deze bonen bieden een uitzonderlijke chocolade met complexe toetsen van bloemen en pittig fruit.

Over Oro Verde
De coöperatie is zesenvijftig koffieboeren uit de provincie Lamas, regio San Martin, op 7 december 1999 opgericht. Ze verbindt de twee culturen van de (hoge) Andes en de diepe regenwouden van het Amazonegebied. Driekwart van de boeren zijn de inheemse Chanca Lamista, Quechua of Kichwa uit Lamas, de overige migranten. Men teelt voornamelijk koffie en cacao.
Onder het motto “produceren met geluk” wordt sinds 2010 gewerkt aan het herstel van aangetaste gebieden. Dit gebeurt door de aanplant van twee miljoen inheemse bomen om zodoende gunstige omstandigheden te creëren voor de flora en fauna. Zo draagt Oro Verde bij aan het keren van de klimaatverandering.
In 2020 telde de coöperatie 1203 leden.

Ingrediënten: Cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter (3,8%), suiker, glucose, melkpoeder, boter (12,2%), zout

Gewicht 0.1 kg