wat is beter losse thee of theezakjes

Wat is beter losse thee of theezakjes?

Thee online bestellen - Losse thee of zakjes?

De winkels staan tegenwoordig gevuld met mega schappen vol met theezakjes, in allerlei soorten en maten. De ene smaak is nog niet meer exotisch dan de andere. Het ene zakje ziet er nog mooier dan de andere. Diverse smaakcombinaties met de lekkerste ingredienten!

Maar wat is nu eigenlijk beter, losse thee of theezakjes?

Om antwoord op deze vraag te geven, neem ik je even kort mee naar de productie van losse thee. Losse thee begint op de theeplantage. Daar groeit de theeplant. Met de hand worden daar de blaadjes en/of de tips (topjes van de theeplant) geplukt om vervolgens met de hand verder verwerkt te worden. Thee online bestellen? Klik hier om naar de webshop te gaan!

De verwerking hierna bestaat uit verschillende stappen, deze zijn sterk afhankelijk van de soort  losse thee welke gemaakt gaat worden. Na de stap van het drogen van de theebladeren volgt de stap van het sorteren. Dit sorteren houdt in dat de gedroogde theebladeren handmatig worden gesorteerd op grootte, met behulp van verschillende zeven. Dit sorteer proces wordt ongeveer 7-8 keer herhaald. Vervoglens wordt er een bepaalde klasse aan de losse thee toegekend.

De allerbeste (en duurste) theesoorten bestaan uit een volledig blad en blijven dus boven aan in de zeef liggen. Terwijl de mindere gebroken soorten door de zeef vallen tot er op de grond eigenlijk alleen nog maar dust overblijft. 

De theezakjes bij de betere theehuizen zijn meestal gevuld met theekruimels, dit is het gruis wat in het sorteerproces op de laatste zeef is blijven liggen. En de bekende theebuiltjes in de supermarkt zijn gevuld met dust, wat dus als laatste overblijft en eigenlijk op de grond ligt.

De conclusie, wil je de allerbeste thee dan kies je voor een full leaf (volledig gedroogd blad) losse thee, maar ook de losse thee van de kleinere theebladeren zijn van heel goede kwaliteit. Wil je dus theezakjes gebruiken, dan weet je nu welke kwaliteit hier aan hangt. Benieuwd naar ons assortiment? Kijk dan op deze pagina!

Grappig feitje over theezakjes? Lees dit stukje op Wikipedia even!

fullsizeoutput 38e6 | heerlijkethee.nl
De waardering van heerlijkethee.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 22 reviews.
Chat openen!
1
👋🏻 Vragen?
Hoi! 👋🏻

Als ik iets voor je kan doen, kun je me hier gelijk je vraag stellen :-)