Theezakje of Losse thee? Doe gek, zet een theepot!

rooibos thee, losse thee

Theezetten, of het nu een theepot is of een lekker kopje, en thee drinken is voor iedereen anders, de een die vind het maar een gedoe en gooit snel wat losse thee in een thee-ei, kleurtje en klaar. Weer een anders gebruikt voor het gemak veel liever een theezakje uit een van de kleurrijke doosjes uit de supermarkt. 

Ik ben een enorme theeleut, kan zo ontzettend genieten van de geur van losse thee en het hele thee zetten. Je kunt me gerust een theenerd noemen 😉

Er zit een enorm verschil in kwaliteit tussen theezakjes en losse thee. 

Er zijn gelukkig steeds meer mensen die dit ontdekken en die ook de gezondheidsvoordelen van het drinken van losse thee meer een meer ontdekken. 

Drink je afval of kwaliteit?

Wat een heerlijk duidelijke subtitel he?

 En toch is het een reeële vraag die ik je stel 🙂 

Wat is jouw antwoord?

Om een goede onderbouwing voor deze subtitel te geven, neem ik je even kort mee naar het proces van het oogsten van losse thee. 

De thee blaadjes voor zowel de zakjes als voor het gebruik van losse thee, komen allemaal van de theeplant, de Camelia Sinensis. Tot zover geen vuiltje aan de lucht zou je denken.
Wanneer de theeblaadjes geplukt zijn worden deze verder verwerkt. O.a. worden deze gefilterd in grote zeven. Op die manier worden de verschillende grootte thee blaadjes van elkaar gescheiden en hier ontstaat het verschil in de thee. 
De grote hele blaadjes blijven boven in de zeef liggen en hoe kleiner het blad, hoe lager deze in de zeef terecht komen. Hoe lager de blaadjes hoe minder kwalitatief de smaak is. En helemaal onder, of vaak op de grond, ligt het stof van de plant, het afval. En dit wordt gebruikt voor de theezakjes. 

Waar komt dan die fruitige smaak vandaan?

Dus al komt de thee uit het zakje wel van de theeplant, het is wel het afval. Om de smaken te creeëren worden  er veel kunstmatige smaakversterkers en geurversterkers aan de zakjes toegevoegd. Dit om te zorgen dat de zakjes snel kleur en smaak afgeven. 

Natuurlijk is smaak heel persoonlijk en voor het zelfde geldt geniet jij elke dag van een heerlijke kop thee met een zakje er in.  

De eerlijke smaak van thee verdwijnt helaas wel door het toevoegen van de chemische versterkers. En dat is juist de smaak die ik zo ontzettend waardeer in de losse thee en die ook de losse thee zo enorm gezond maakt. 

Daarbij is de keuze in losse thee veel groter dan in de theezakjes, al lijkt het in de supermarkt soms anders 😉

En niet alleen de keuze is groter, ook de gezondheidsvoordelen bij het drinken van losse thee zijn groot.

Denk eens aan thee met gember bij darmklachten of thee met lavendel bij het niet kunnen slapen.

Ik geniet elke dag van de heerlijke losse thee. Wil jij de overstap maken naar losse thee of wil je eens andere smaken uit proberen? Kijk dan eens bij het proefpakketje in de shop

Theepot met warmhouder? Of toch een dubbelwandige theepot?

Het lekkerste van een heerlijke kop thee is natuurlijk het zetten van een mooie pot om daar uren van te kunnen genieten! Of je nu een dubbelwandige theepot zoekt of een theepot met warmhouder, een Marrokaanse theepot of een theepot met filter, bij ons ben je aan het juiste adres! Kijk hier even voor onze thee accessoires, theepotten en bewaarblikken, maar ook voor mooie filters! 

4 gedachten over “Theezakje of Losse thee? Doe gek, zet een theepot!”

Geef een reactie!

Adres
Ingrid’s heerlijke thee en koffie
Burg. Bosch Bruiststraat 1
7711JA Nieuwleusen
06-34634301
info@heerlijkethee.nl

KVK: 60311037 | BTW: NL001415350B60 | 

 Retourneren/herroepingsrecht | Klachtenregeling

Alle op de site genoemde prijzen zijn incl. BTW en excl. event. verzendkosten.

Webwinkel Keurmerk
De waardering van heerlijkethee.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 22 reviews.
Chat openen!
1
👋🏻 Vragen?
Hoi! 👋🏻

Als ik iets voor je kan doen, kun je me hier gelijk je vraag stellen :-)
%d bloggers liken dit: