Verse koffiebonen

Verse koffiebonen

Begint jouw dag ook met een heerlijk kopje koffie? Koffie is een veel gedronken drankje in Nederland. Een kopje koffie van verse koffiebonen is een steeds populairder wordend fenomeen.  
Voor dat lekkere kopje koffie is een goede koffieboon dan ook heel belangrijk.

Koffiebonen

Koffiebonen komen van de koffieplant en worden met de hand geplukt. Elke geplukte vrucht bevat een kern waar de koffieboon in zit. 

Ben jij op zoek naar een lekkere verse koffiebonen in de smaak die bij jou past?

Wij hebben verschillende koffiebonen van de beste kwaliteit. Op zoek naar een echt lekkere koffie die past bij jouw smaak? Hier vind je verschillende koffiebonen vanuit verschillende landen. Stuk voor stuk van de beste kwaliteit. De arabica koffiebonen geen B-keuze uit Brazilië, maar mooie koffiebonen uit onder andere Colombia en Costa Rica. Alle koffiebonen hebben een natuurlijke smaak. Er wordt geen gebruik gemaakt van toegevoegde smaakversterkers. De koffiebonen bij Ingrid’s heerlijke thee en koffie staan dan ook garant voor een gezonde keuze. Ga voor de echte koffiebeleving! Kies uw koffiesoort.

Verschillende smaken verse koffiebonen

Koffie is er in heel veel soorten en smaken, van een zachte koffiesmaak tot een pittige robuuste smaak.
Hou je van een sterke en best bittere koffie, dan is een donker gebrande koffie echt wat voor jou. Kijk dan eens naar de pittige smaak of de intense  koffiebonen. 
Ben je meer van een wat minder intense koffie smaak dan is een zachte of milde koffieboon een aanrader.
En kun je genieten van een super lekkere kop cappuccino? Hier is de pittige smaak koffieboon een uitstekende boon voor!
 

Brandproces koffiebonen

Tijdens het brand proces maken de koffiebonen een ‘crack’ door. Dat betekend dat de koffiebonen dan open barsten. De licht gebrande bonen maken in dit proces  maar 1 crack door, daarentegen maken de donker gebrande koffiebonen wel 2 tot 3 cracks doormaken, dat is ook de reden dat deze koffiebonen ook bitterder van smaak zijn.
 

Oogst koffiebonen

Het duurt ongeveer drie tot vijf jaar voor een koffieplant volledig volgroeid is en deze dus geoogst kan worden. 

De koffieboon is eigenlijk een bes, een vrucht. Welke een heel proces ondergaat. Deze koffiebes is vak geel of rood. Van binnen zitten twee zaden, dit zijn de uiteindelijke bonen.  De bessen moeten rijpen, dit is een proces wat lang duurt. Totdat de bes geplukt en verwerkt kan worden ben je zeker 8 tot 12 maanden verder.  De tijd dat de bes geoogst kan worden, is ongeveer 4 maanden per jaar. Dit is afhankelijk van het land waar de bes groeit. Een koffieplant heeft een levensduur van ca 25 jaar, hierna moet hij vervangen worden. 

koffie plant coffee plant coffee tree verse koffie bonen aanbieding goedkoop lekkerste koffie bestellen
verse koffiebonen aanbieding bestellen koffie bonen los online goedkoop coffee

Koffie plukken

Er zijn verschillende manier om een koffiebes te plukken. 
Met de hand, dmv striping of mechanisch.

Handmatig plukken :Hierbij worden alleen de echt rode koffiebessen worden geplukt. Dit kost heel veel tijd en heel veel mankracht, maar uiteindelijk levert dit wel de allerlekkerste koffie op.

Stripping: Met deze methode worden de bessen met de hand van de takken gerist. Dit is een behoorlijk snelle methode, hierbij worden zowel de rijpe als niet rijpe bessen gerist. Het kost vervolgens wel extra tijd om de rijpe en onrijpe bessen van elkaar te scheiden.  

Mechanisch: Door middel van een machine worden alle bessen, de rijpe en de onrijpe, uit de struiken geschud. Dit kan alleen bij plantages die hele brede doorgangen hebben. 

Verwerken van de koffiebessen

Vrij snel na het oogsten, moeten de bonen worden gescheiden van de bes. Dit gebeurt op verschillende manieren: de Dry of Unwashed methode, de Washed methode en de Semi-Washed of Pulped Natural methode. De manier van verwerken is van hele grote invloed op de smaak van de koffie.  Hierbij is de ene methode niet slechter dan de andere.  

Dry of ‘Unwashed’ koffiebonen
De ‘unwashed’ of droge methode is de oudste en meest oorspronkelijke verwerkingsmethode. Ontstaan in Ethiopïe waar men door gebrek aan water op zoek is gegaan naar een methode om de bes van de bonen te scheiden.

Smaak van koffie

De manier waarop de koffiebessen worden behandeld en verwerkt tot koffiebonen heeft dus al enorm veel invloed op de smaak. Alle manieren van verwerken kunnen fantastisch koffiebonen opleveren.

De waardering van ingrid-groen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 18 reviews.
Chat openen!
1
👋🏻 Vragen?
Hoi! 👋🏻

Als ik iets voor je kan doen, kun je me hier gelijk je vraag stellen :-)