V.a 75,- gratis verzending  * Gratis proefzakje bij elke bestelling  *  Voor 14.00 besteld, zelfde werkdag verzonden!  * Persoonlijk advies 

Het Heerlijke Theehoekje

Blogs

Blij klanten

  Heerlijke -losse- thee met liefde verpakt, snel verzonden. En vooral met aandacht voor je wensen en tips om nog meer te genieten van de thee. Voor elk moment wel thee te vinden, ook super leuk om te geven!

  Maroeska Ellen

   Heerlijke soorten thee, en een ruim assortiment! Ik had ze ook super snel in huis, wat fijn!

   Stephen

    Een prachtig bedrijf met veel liefde voor de producten. De producten zijn van hoge kwaliteit en alles wordt met veel zorg & aandacht ingepakt en verstuurd. Elke bestelling is een feestje!

    Vanessa Paeshuyse

    Volg je ons al?

    Eerlijke & pure thee

    Eerste bestelling?

    15%

    Korting!

    * Na je eerste bestelling ontvang je een coupon voor 15% korting.

    Zijn theezakjes gezond? Dit is waarom je nu nog moet stoppen met theezakjes!

    zijn theezakjes gezond - losse thee, theedrinken, natuurlijke thee, gezonde thee, zwarte thee, groene thee, kruidenthee, kruidenmelange, theezakjes

    Zijn theezakjes gezond?Nee! Ongezond & waarom je er beter mee kunt stoppen

    Theezakjes, lekker makkelijk. Water koken, in je glas gieten, zakje er in, even soppen en genieten maar….Toch? Het is maar wat je onder thee verstaat…. Voor mij is het belangrijk dat thee puur, gezond en lekker is. Het zijn mijn momentjes voor mezelf, even bijtanken of juist op gang komen en dan wil ik dat wel met iets echt lekkers en goeds doen!

    Maar waarom kan dat dan niet gewoon met een theezakje… Zijn theezakjes gezond, nou mooi niet dus!

    Zijn theezakjes gezond? Nee, en het is geen echte thee!

    Omdat de thee in de meeste theezakjes eigenlijk geen echte thee is. Alhoewel, het is wel thee, het is de afval van de thee…en de meeste theezakjes zijn ongezond, zeker de goekopere merken!

    Losse thee kopen als extra slaap middel.

    Thee wordt na het plukken verwerkt en als het gedroogd is wordt de thee gezeefd. Dit zijn verschillende zeven boven elkaar met verschillende groottes. De grove thee blijft boven in de zeef liggen, dit zijn de meer exclusievere theesoorten en de meest fijne thee komt onderin of op de grond, de stof/het afval.Niet dat het vies is, dat zeker niet maar het is wel de minste kwaliteit thee.Deze thee wordt vaak in de theezakjes gebruikt.

    En omdat het zo fijn van structuur is, geeft het minder smaak en kleur af. Om die reden wordt er aan de thee chemische kleur en smaakstoffen toegevoegd.Maar deze geur en smaakstoffen plakken aan de thee, waardoor alles zou gaan klonteren. Om deze reden worden er in veel theezakjes, minuscule suiker- en plastic bolletjes toegevoegd.Bij sommige zakjes kun je dit zelfs zien liggen als je het zakje zou open knippen.

    De thee zit in voorverpakte zakjes, mocht je zelf een composthoop hebben dan weet je misschien dat deze zakjes niet volledig verteren. Dus totaal niet biologisch afbreekbaar zijn.Hoe kan dit…. Zijn theezakjes gezond, nou nee dus!

    Zijn theezakjes gezond? Nee, Plastic in je kopje!

    De theezakjes die we kennen zijn altijd netjes geseald, zodat de thee in het zakje blijft als jij het zakje in je mok met heet water hangt. Papier alleen is niet te sealen, om dit voor elkaar te krijgen wordt er polypropyleen aan de papiervezels toegevoegd wat het dus mogelijk maakt de zakjes wel te sealen.Polypropyleen is een vorm van plastic, deze stof komt dus ook in minimale hoeveelheid in jouw thee.

    Hoe kun je nu voorkomen dat je plastic en chemische stoffen binnenkrijgt als je een lekker kopje thee wilt drinken?

    Zet de stap naar losse thee!En kies voor de biologische variant, zo weet je zeker dat er vanaf de plantage tot dat het in je kopje zit, grote aandacht is voor natuur, mens en dier. Er worden geen chemische stoffen gebruikt, niet bij de plantage, niet bij de verwerking van de bladeren en ook niet bij de verdere productie van de thee.Op deze manier weet jij zeker dat je geen meuk binnenkrijgt maar echt oprecht geniet van een heerlijk en eerlijk kopje losse thee.

    Maar de plastic stukjes in de theezakjes dan? Nou, zijn theezakjes gezond? Mooi niet!

    Dan heb je een lekkere losse thee gevonden en dan wil je het klaar maken. Je kunt voor het mooiste filter kiezen, zodat je uiteraard weet dat daar geen enkele vorm van plastic in zit, maar soms is het gewoon handig om een wegwerp theezakje te gebruiken.Kies dan hier voor biologisch afbreekbare zakjes, deze kun je gewoon bij het groen afval gooien en je ziet hier niets meer van terug. Aan deze zakjes zit absoluut geen plastic of ander chemisch middel toegevoegd.

    Losse biologsiche thee is dus op alle fronten een gezondere keuze voor jezelf.Door de bereiding maar ook door het effect wat een goede kop losse thee op jouw gezondheid heeft.Denk bijvoorbeeld aan de werking van kamille, dit kan heel rustgevend en pijnstillend werken.Groene en zwarte thee, zijn kunnen ook erg ondersteunend zijn voor je gezondheid. Deze bevatten bioactive stoffen, zoals flavonoïden. Ook wel anti-oxidanten genoemd. Het drinken van groene en zwarte thee kan bijdragen aan het verlagen van de bloeddruk.Ook een thee met hibiscus heeft erg veel voordelen voor je gezondheid.

    Over naar losse thee

    Nu denk je misschien, ja ik wil wel overstappen naar losse thee maar hoe begin ik hier nu mee en welke smaak moet ik mee beginnen.Ik kan me heel goed voorstellen dat je door de losse thee het bos niet meer ziet.Ik raad aan om bij de keuze van een smaak dicht bij je eigen voorkeur te blijven. Hou je van een rustige thee zonder te veel smaken, kies dan voor een lekkere groene thee. Mag de thee wel wat spannender smaken? Kijk dan eens bij de kruidenthee.

    En het enige wat je verder nodig hebt, is een theeglas/mok, een filter en gekookt water!

    En voelt het als veel werk? Als ik je vertel dat je binnen 5 minuten de heerlijkste thee op tafel hebt…?

    Zijn theezakjes gezond, nee! Hartstikke ongezond dus. jij wilt toch ook het beste voor jezelf? Welke losse thee zou jij willen uitproberen? Je mag me altijd om advies vragen, ik help je heel graag op weg!

    Delen via:
    Winkelwagen
    Scroll naar boven